Promis på Djurgården

På lunchen idag tog jag, Joanna och Lovisa TB en promis på Djurgården. Solen sken, och värmde så där härligt.
Tyvär blåste det förfärligt mycket! Vi gick förbi Gröna Lund, och den nya bergochdal-banan Insane, ser så otroligt insane ut helt enkelt. Jag måste åka den! Efter skolan träffade jag Daniela, och vi åkte hem till Douglas för att plugga med honom och Lovisa, men det blev inget pluggande. Vi tittade på Simpsons och pratade om en fest vi tycker att han ska ha och vilka som skulle få komma, hihi! Sedan åkte jag, Daniela och Lovisa till Danshögskolan, där vi skulle sälja billjeter till en uppvisning som fyrorna i deras skola skulle ha. Daniela skulle även fotografera uppvisningen. Jag blev varm i hela kroppen av glädje. Dem var så otroligt duktiga! Vi kom därifrån vid åtta, då köpte vi varsin kaffe och åkte hemmåt.
En av dem som gick på uppvisningen var bartendern Jokern, från Rederiet. Minns ni honom?




Lovisa TB och Joanna

My weekend

Oj, det blev visst inget "vi hörs senare" i fredags. Jag skulle som sagt ha lite kompisar hos mamma, och lite kompisar blev det. Det var jag, Daniela och Lovisa. Haha! Vi lyssnade på musik, spelade kort och drack drinkar. Det var väldigt mysigt, och skönt att det bara var vi tre. På lördagsmorgonen efter vi hade ätit frukost, spelade vi Fia med knuff och lyssnade på The Beatles. Lite pensionär-varning, haha! Vid tre tog vi en promenad upp till Nacka Forum, där vi fikade.
Sedan åkte vi till slussen, där jag och Daniela skiljdes från Lovisa, och åkte hem till min pappa en yttepytte-stund.
Vid ungefär halv åtta på kvällen åkte jag hem till Lovisa. Det tog typ två timmar för oss (eller snarare mig) att göra oss iordning för att åka på fest på S:t Eriksplan. När vi äntligen befinner oss på S:t Eriksplan tillsammans med åtta, tio kompisar, får vi veta att festen är typ inställd. Vilket sög! Så vi stod och hängde som små apor på St:Eriksplan i typ en och en halv timme. Under den tiden kom Linda, Ylva, Billie, Erik och några andra och hälsade på oss. De var på en fest i närheten, men det var endast jag och Lovisa som fick komma dit, vilket känndes lite taskigt mot dem vi var med.
Så istället stod vi där och frös. Straxt efter tolv var jag, Lovisa och fyra killar på väg till en fest på Odenplan.
Men vi ångrade oss på halva vägen och satte oss på 7-eleven istället. Jag och Lovisa köpte godis, och sen åkte vi hem till henne. När vi kommit hem började vi att titta på Grease, men vi var så trötta att vi stängde av efter halva. Vid tre idag åkte jag till Vapiano och träffade Linda och Daniela, och sen vid fem träffade jag Racil. Det var min helg!


Thank God It's Friday!

Så är det fredag igen, jippi! Ikväll ska jag ha lite kompisar hos mamma, om vi ska förfina det hela, haha. Nu ska jag hoppa in i duschen, och snart kommer Daniela hit. Så jag har lite bråttom. Vi hörs senare!



Jag och Daniela när vi var små

Farmor

Jag var som sagt förbi Judiths Secondhand idag för att lämna in kläder och accesoarer. Jag kom dock hem med allt igen, för jag var inte nöjd med det jag skulle få betalt. Istället ska jag sälja kläderna här på bloggen eller på Blocket/Tradera. Efter jag hade varit på Judiths, träffade jag min kära far, min faster och mina två kusiner. Jag träffar inte min släkt så ofta, eller snarare aldrig. Min ena kusin, Sofia, har jag inte träffat på tio år! Så det var väldigt roligt att träffa dem, och speciellt Sofia. Vi fem hälsade i alla fall på min farmor (deras mormor). Hon blev jätteglad! Det fotografiet som min farmor håller i på bilden nedan, är ett porträtt från när hon var ung. Hon var så vacker!


Farmor Laila

Studiedag

Hej hopp-tekopp, haha! Jag har studiedag idag, vilket är superskönt! Hela morgonen har jag lyssnat på musik och studsat omkring här hemma. Nu ska jag sätta mig och titta på Desperate Housewives, och sen ska jag åka till Judiths Secondhand och lämna in lite saker. Bland annat en tröja från See by Chloé, en rosa kofta från Maria Westerlind, en grå jacka från Jenny Hellström, ett par krämvita stövlar från Topshop, och lite anndra kläder/accesoarer.
Btw, tröjan från See by Chloé är en likadan som Nicole Richie syntes i för något år sedan. Haha, just so you know!


Håkan Hellström

Jag tittade på Popcirkus tidigare ikväll, där bland annat Håkan Hellström var gäst. Jag är ett stort fan av honom! Han är så bra! Han skriver så betydelsefulla och bra texter, och melodierna är helt underbara. Han är helt enkelt bäst!
Av erfarenhet vet jag att man antingen älskar honom eller hatar honom, svart eller vitt. Så, vad tycker ni?


Våffeldagen!

Kom precis hem från skolan, och ska snart sätta mig och titta på Gossip Girl. Idag är det våffeldagen, så jag ska äta våfflor till middag, MUMSx10! Imorgon är jag ledig igen, vilket är superskönt!



Tandis

Är nu hemma igen efter att ha varit hos tandläkaren. Jag hade ett yttepyttehål som ska lagas, annars såg allt bra ut.
Det värsta med att laga en tand, är när man ska få bedövning. Jag har nämligen en stor skräck för sprutor, och sist började jag till och med att gråta... pinsamt! Haha! Som tur är har jag inte ofta hål i tänderna. Detta blir min andra tand som ska lagas. Så nu vet ni!


Fri som en fågel!

Det är så härligt att vara ledig! Jag är fri som en fågel, som dem sjunger i Rasmus på luffen, haha! Jag ska snart packa mina väskor för att åka till pappa i tre veckor. Sen vid fyra ska jag till tandläkaren. Vi hörs efter det, pusspuss!



Måndag

Imorse hade jag utveklingssamtal mellan halv tio och tio, vilket gick helt okej. På utvecklingssamtals-dagarna har vi inga lektioner, så efter utvecklingssamtalet var jag skolfri, vilket jag också kommer att vara imorgon. Vid elva åkte jag till Daniela och Lovisas skola där jag åt lunch, och sen var jag med på deras SO-lektion. Jag och Daniela pratade lite om sommarn, och vi kom fram till att vi två skulle åka till Malmö och Köpenhamn tillsammans, kanske vid midsommar.
Det kommer att bli så sjukt roligt! Jag åkte ifrån deras skola straxt efter ett för att uträtta några ärenden, och sen träffade jag Alicia. Vi åkte hem till henne och åt mellis och myste lite. Hon skulle träna vid sex, så då åkte jag hem, och har suttit framför datorn sen dess. Nu kom min storesyster precis hit, så jag ska umgås lite med henne.
Smell you later, aligator!


Mamma Mia, here I go again!

Det tog väldigt lång tid innan vi bestämde oss för vad vi skulle göra igårkväll. Till slut gick vi i alla fall ner och köpte varsin Mc'Flurry Oreo, och därefter mötte vi Lovisa och så gick vi tillbaka hem till Linda. Haha, jag tänker inte säga vad vi gjorde. Jag har försökt att formulera det, men det låter helt stört hur jag än skriver. Så ni får helt enkelt vara utan detaljer.
Imorse skulle Linda till sin farmor vid halv tolv, så jag och lollo åt frukost på Kofi. Efter det strosade jag runt lite på stan, och sen träffade jag Racil vid två. Vi åkte till Odenplan och åt lunch. Precis när vi skulle bege oss hemåt, började det att snöa! VARFÖR?! Jag blir så irreterad på detta väder! Jag frös nästan ihjäl i min skinnjacka.
Nu sitter jag och lyssnar på ABBA. Apropå ABBA. Mamma Mia är en väldigt bra film! Det är som ett lyckopiller, i alla fall för mig som älskar att sjunga och som kan alla ABBAs låtar, haha! Om det inte går något bra på tv ikväll, ska jag nog titta på den. Ha en fortsatt bra söndag.


Saturday night

Det blev ingen jeansjacka idag. Jag får se om jag köper den nästa vecka, eller om jag låter bli.
Sitter just nu i Lindas säng och vi lyssnar på musik och pratar. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska göra ikväll. Antingen ska vi åka till Djursholm, eller så ska några komma hit och så ska vi ha filmkväll. Jag måste i alla fall springa ner till Mc'Donalds och köpa en Mc'Flurry Oreo, godaste någonsin! Ha en fortsatt trevlig lördagkväll!


Leaving on a Mayday

Jag sitter just nu och lyssnar på Anna Ternheims skiva Leaving on a Mayday och dricker en kopp te. Jag ska snart åka till Sickla köpkvarter och köpa jenasjackan från Monki. Jag blev inte klar med mitt CV igår, så jag får lämna det någon dag nästa vecka istället. Det blir många turer till Sickla, haha. Vi hörs senare!




The City

Jag tänkte ställa mig till skaran som hyllar den nya serien The City. Den är otroligt härlig och inspererande! Enligt mig en bättre version av The Hills, som också är en väldigt "bra" serie. Vad föredrar ni, The City eller The Hills?




Pineapple Paradise

Efter skolan idag åkte jag till Sickla köpkvarter, där jag fikade med min mamma och storesyster Rebecka.
Jag drack en mocha frapino, supermumsigt! Medan mamma och Rebecka satt kvar, gick jag till i stort sätt alla butiker och frågade om helg- och sommarjobb. De flesta tar tyvär inte emot någon under arton år, men det var ändå tre butiker som bad mig att komma tillbaka med mitt CV. Jag och min syster gick därefter och kikade i lite butiker och jag hittade en jättefin jeansjacka från Monki, som jag tror att jag ska köpa imorgon. Jag ska också lämna mitt CV, som jag just nu sitter skriver på. Innan jag och Rebecka åkte hem, gick vi förbi Naked Juice Bar och köpte varsin dryck.
Jag köpte en Pineapple Paradise juice och Rebecka köpte en Very Berry smothie. Fy tusan vad goda dem var!
Samtidigt som jag nu fixar med mitt CV, målar jag naglarna med det här härliga lacket från O.P.I


Cajun Shrimp



Ge mig sommar!

Den här dagen har inte varit så speciell. Jag har varit på invigningen av den nya delen av Sickla köpkvarter, där jag köpte en jättesöt blommig ballongkjol från Gina Tricot. Jag blir så glad när jag tittar på den, hihi! Gud vad jag längtar efter sommar och värme!

Kjol 199:-


Det här beställde jag från H&Ms hemsida igår, vad tycks?


Klänning 149:-

Espadrillos 149:-

  
Bikini 98:- / del

Vilda Västern

Hej hopp!
Jag börjar med att berätta om gårdagen. Jag var i lokalen mellan tre och fem, då vi i eventkomittén gjorde ordning i lokalen inför kvällen. Därefter åkte jag hem fort och hämtade mina kläder, och åkte sedan hem till Linda, och vi gjorde oss i ordning tillsammans. Jag skulle vara tillbaka i lokalen vid nio, en timme innan insläppet. Så vid tio började lokalen att fyllas med folk. Gud vad härlig det kändes! Jag hade jättekul, och festen var verkligen lyckad!
Jag och Linda sova hemma hos mig, och vi kom hem runt halv tre. Det var tänkt att jag skulle gå till skolan idag, men när jag vaknade imorse vid halv åtta, var jag bokstavligen DÖD! Helt och hållet i koma, så jag bestämde mig för att krypa ner i sängen igen. Linda skulle dock till skolan, och gick härifrån vid halv nio. Jag vaknade igen vid halv tolv, men var fortfarande dödstrött. Jag gick i alla fall upp och gjorde frukost, en stor kopp te, ett glas juice och massor av fattiga riddare, MUMS! Under dagen har jag tittat lite på tv och storstädat, haha. Nu måste jag ta igen det jag missade i skolan idag, vi har nämligen projektvecka. Min grupp var inte så glad att jag skulle ut igårkväll, för att de misstänkte att jag skulle bli hemma idag... Aja, man måste lyssna på sin kropp once in a while, right?

Just nu är jag inne på H&Ms hemsida, jag hade tänkt beställa vår- och sommarkläder. Vart pengarna ska komma ifrån vet jag inte, men det löser sig, precies som allt annat! Haha, dagens visdomsord.
Ciao!

Imorgon smäller det!

Jag sitter och försöker skriva på min essä om boken 1948, som ska vara klar tills imorgon. Jag känner mig dock lite ofokuserad, och har svårt att få något gjort just nu. Jag tänker bara på Welcome to the Wild Wild West, som är imorgon! Imorgon... Herregud vad fort det har gått. Jag är lite nervös faktiskt. Tänk om allt går snett?!
Nej, så får jag inte tänka. Men nu måste jag faktiskt skriva klart den här dumma saken. Jag tvivlar på att jag hinner skriva imorgon, så ni får en uppdatering på onsdag istället!
Pusspuss

Åttonde i tredje

Här är lite bilder från förra söndagen då jag var hemma hos min bästa vän Alicia, hihi!




Vårkänslor

Fy tusan vad härligt det är att leva! Jag är så otroligt glad, och allt känns så härligt, speciellt nu när våren snart är här! Tänkte bara säga det, hihi.

Och så om igårkväll. Jag åkte hem till Lovisa runt åtta, och vi tittade på Melodifestivalen tillsammans med hennes storesyster och hennes kompis och deras mamma. Vi åt frukt som vi doppade i smält choklad, mums! Vi hade jättetrevligt. Att Malena vann, herregud vilken skräll! Jag hade aldrig trott det! Caroline af Ugglas var solklart bäst, men jag tror inte att bidraget skulle hållit i ESC, och därför hejade jag på Måns Zelmerlöw eller EMD. Jag förstår fortfarande inte att Malena Ernman vann... Jag tror inte att jag ska tittade på ESC! I alla fall, när Melodifestivalen var slut gjorde jag och lollo oss i ordning för att åka till en fest vid medis. I början var festen lite seg, men efter ett tag blev det en riktigt härlig stämmning. Vi gick därifrån straxt efter två, och tog tunnelbanan från slussen hem till lollo, där jag sov över. Imorse gick vi upp vid en rätt så hyfsad tid, klockan elva. Vi åt frukost och sedan tittade vi på tv hela morgonen. Mys!

Nu är jag hemma hos pappa, och vi ska snart äta middag. Jag måste börja skriva på min essä också, får se om jag orkar det ikväll. Ska ladda upp några bilder också som jag lovade. Så vi hörs senare, pussilipuss!


Afternoon tea

Igår var Anders och Elin här. Anders och mamma har varit tillsammans i typ 6 år, och Elin är Anders dotter som är 13 år, alltså min plastsyster. Vi bor inte längre med varandra, men dem är i alla fall vår familj. Det hela är lite komplicerat... Haha. Vi åt en jättegod middag, och tittade på Let's Dance och Så Ska Det Låta. Det var mysigt!

Nu sitter jag framför datorn, och jag ska snart koka en kopp te och förbereda frågor inför intervjun på onsdag.
Som jag har nämnt tidigare ska jag intervjua en kommunalpolitiker härifrån Nacka, vilket är en uppgift i samhällskunskap. Ikväll kanske jag ska träffa Lovisa, och jag får se vad vi hittar på. Vi hörs!

Jag köpte mockakjolen förresten!


Torsdag

Jag hittade en ljusbrun mockakjol idag som jag kanske tänkte köpa framför allt för att ha på Welcome to the Wild Wild West. Men pengarna bara rinner genom fingrarna på mig nu för tiden, så jag får se hur det blir med det.
Imorgon är det fredag, yey! Jag kanske blir hemma imorgon, och hittar på något roligare på lördag istället.
Nu måste jag fortsätta plugga inför morgondagen då jag har prov i historia om Hitlers väg till makten. Wish me luck!


Plugghäst

Jag har så fasansfullt mycket plugg just nu! Imorgon har jag och Joanna presöversikt (nyetsbevakning).
På fredag har jag en skrivuppgift i historia om Hitlers väg till makten. På måndag ska jag lämna in en tre sidor lång uppsats och redovisa om filmen Song for a Raggy Boy. På tisdag ska jag lämna in en essä om boken 1984, och på onsdag om en vecka ska jag genomföra en intervju med en kommunalpolitiker. Sen är det också massa stress inför Welcome to the Wild Wild West. Spännande att se om jag överlever!

Indian-hysteri

Efter skolan tog jag och Joanna en sväng förbi Stureplan. Jag köpte en übergullig indian-inspererad klännig från Zara, som jag kanske ska ha på Welcome to the Wild Wild West. Jag har två andra klänningar att välja mellan, sen har jag en tunika som jag kanske ska ha till svarta leggins. Jag ska i alla fall ha ett par svarta mokasiner med fransar, som jag fick låna av snälla Joanna. Vid halv fem mötte vi upp några andra från eventkomittén, och vi gick runt på stan och letade efter saker till festen. Lite småkul sådär.

Nu är jag hemma, och jag ska snart titta på Desperate Housewives, yey! Vi hörs imorgon, och till helgen laddar jag upp bilder från Ylvas överraskningfirande, bilder på inköp och på olika outfits till Welcome to the Wild Wild West!
Pusspuss

Inköp

Jag ska ladda upp bilder på det jag köpte på VILAs utförsäljning i söndags, fast det kan ta ett tag.
Please, be patient! Haha

Song for a Raggy Boy

Jag har inte tid att skriva nu heller, för jag måste verkligen plugga! Jag har ett megastort prov i företagsekonomi imorgon, och massa annat plugg den här och nästa vecka. Så tyvär kommer det bara bli korta inlägg under veckodagarna.


På engelskan nästa vecka ska vi redovisa om något som man tycker om.
Det lutar just nu åt filmen Song for a Raggy Boy. Filmen är verklighetsbaserad, och utspelar sig på katolsk ungdomsanstalt på Irland i början av Andra Världskriget. Av alla filmer som jag har sett, är Song for a Raggy Boy den som har varit känslomässigt jobbigast. Jag har aldrig gråtit så mycket. Jag låg i mammas knä och grät i minst en timme efter filmen var slut. Jag förstod verkligen inte, utan att avslöja slutet, hur fan människor kan vara så störda. Att veta att detta har hänt på riktigt, gjorde mig självklart ännu mer förbannad och upprörd. Även om filmen var hemsk, var den också otroligt bra, just för att den var så... jag vet inte hur jag ska beskriva det, men det får en att känna så mycket, alla möjliga känslor väller upp. Ni bara måste se den!

Ojoj, nu blev jag lite ofokuserad på vad jag egentligen skulle göra när jag kom hem efter skolan. Nu ska jag gå och dränka mig själv i mina skolböcker. Hörs imorgon!


Quicky

Jag är hemma hos Alicia, och ska snart skynda iväg till bussen. Vi har haft jättemysigt! Jag hinner inte skriva mer nu,
så vi hörs imorgon. Bilder kommer också! Pusspuss


Melodifestivalen

Jag blev hemma ikväll, vilket ändå var skönt. Jag och mamma åt en jättegod middag och vi tittade på Melodifestivalen.
Det var faktiskt första gången i år som jag tittade. Petra Mede är ju bara för härlig!
När det gäller de tävlande, var Lili & Susie jättebra, likaså var Caroline af Ugglas. Hon är Sveriges svar på Janis Joplin.
Otroligt cool tycker jag, kul att hon gick vidare.

Imorgon ska jag på VILAs utförsäljning på Tvålpalatset, och därefter ska jag träffa min allra bästaste vän Alicia.
Hon och jag har glidit ifrån varandra lite på sista tiden, vilket är väldigt ledsamt.
Men vi båda vet att vi alltid finns där för varandra, och vi kommer alltid vara bästa vänner.

Här är tre bilder från när vi var i Polen i sommras





3-o'clock-news

Sitter nu och försöker plugga företagsekonomi, vilket inte går så vidare bra.
Fick just reda på att Welcome to the Wild Wild West är flyttad till tisdag den 17 mars istället, otroligt irreterande!
Jag ska nämligen intervjua en kommunalpolitiker samma dag, vilket jag inte kommer att hinna pga av att festen är flyttad. Varför ska alltid något krångla...

Ylvas födelsedagsmiddag igår var supermysig! Tyvär glömde jag kameran hemma, så det blev inga bilder.
Ironiskt nog sprang jag på Daniela och Lovisa tre gånger under gårdagen. De var på Lisas födelsedagsfest igår,
och några av tjejerna, bl.a Lovisa, hade som födelsedagspresent bokat en manlig strippa åt Lisa!
Det hade tydligen var sjukt kul! Synd att jag missade det... Har dock nästan blivit lovad att få en själv när jag fyller år!
Ikväll ska jag förhoppningsvis träffa Daniela och Lovisa, om dem orkar efter gårdagen.
Vi hörs innan kvällens utgång, pusspuss!

Finally Friday

Veckan har gått väldigt fort, vilket känns skönt. Det var inte så jobbigt att komma tillbaka till skolan som jag hade trott. Dessutom har den här dagen har varit jättebra! Jag har varit glad hela dagen, och så gick engelskaprovet väldigt bra.
Allt är på topp, och det kommer bara bli bättre. Ikväll ska jag på Ylvas födelsedagsmiddag, och sen ska vi vidare på fest.
Vi hörs senare!


Bang Bang I Shot You Down

Idag började vi äntligen sälja biljetter till Welcome to the Wild Wild West. Jag är med i eventkomittén i min skola, och vi anordnar olika event så som fester, invigningar etc. Welcome to the Wild Wild West är en fest som äger rum om precis två veckor, torsdag den 19 mars. Som ni kanske förstår av namnet, kommer temat att vara Cowboy & Indian.
Det kommer att bli världens drag! Bilder kommer definitivt upp senare.


Annars har dagen inte varit så speciell. Jag har pratat med SYV om att åka ett år som utbytesstudent, och ivrigt bläddrat i EFs katalog High School Year. Ända sen jag såg Mean Girls har jag velat gå High School i USA. Jag kan inte förstå att det kan bli verklighet! Imorgon har jag ett jättestort grammatikprov i engelska, och jag har knappt pluggat.
Men men, det går säkert bra. Nu ska jag gå och lägga mig så jag får min "skönhetssömn".
Puss och god natt

Resefeber

Onsdag kväll. Jag och mamma pratade om att jag skulle få åka till USA som utbytesstudent ett år!
Gud så roligt det skulle vara! Kalifornien skulle inte vara helt fel...

Apropå resor...
Av 90 elever i min skola, har jag blivit utvald att få åka till Paris en vecka! Vi är totalt 10 tjejer som ska åka.
Alla ska bo hos en värdfamilj, och vi ska gå i en fransk privatskola. Det kommer att vara 6 andra gymnasieskolor från Europa som deltar i projektet Europe week. Jag sitter just nu och bläddrar i aktivitetshäftet. Vi ska baka något som är "typiskt svenskt" som vi ska bjuda de andra skolorna på. Några tips?! Det kommer att vara en talangjakt,
en basketturnering och en badmintonturnering. Vi kommer att ha debatter, grupparbeten och projekt.
Vi kommer att besöka kända platser, som bl.a Versailles, Notre Dame, Panthéon, Louvren och Eiffeltornet.
De flesta har jag redan varit på. Sen ska vi göra något som kallas History rally, vilket verkar vara en slags "frågeorientering" runt Paris. Sista kvällen i Paris avslutas med en bal. Det kommer att bli så roligt! Längtar som tusan.



Tour Eiffel

Födelsedagsfirande

Idag på lunchen gick jag till Gärdeskolan för att fira Ylva som fyllde år. Linda hade bakat en supermumsig chokladtårta som vi överraskade med till "ja må hon leva...". Bilder kommer!

Just nu är jag hemma hos Elin C, men jag ska snart åka härifrån. Hem till pappa och packa, och sen åka hem till mamma. Väskorna är så tunga att bära. Stackar lilla klena jag. Ikväll är det säsongspremiär av Desperate Housewifes, vilket ligger på delad första plats med Gossip Girl när det gäller bästa serien. Min kväll är alltså uppbokad, så vi hörs imorgon!
Pusspuss

Skolstart

Och så har skolan börjat igen... Fy! Jag tror inte att jag var den ända som motvilligt tog mig till skolan imorse.
Dock är det riktigt härligt att det blir ljusare, och snart är det vår, och sen kommer sommaren. Yippi!
Efter skolan åkte jag till stan med Elin B, och jag köpte en jättesöt röd spets-bh!

I fredags var jag på hudanalys hos Clinique, så igår åkte jag in och köpte hudvårdsserien 3 Step System från Clinique.





RSS 2.0